Românii și-au luat țara înapoi pe bune!

 

 

Martie 2010

Au trecut și alegerile. PSD a repurtat cea mai clară victorie de după 1990 deși are probleme majore la nivelul liderilor, lipsiți de charismă și îngenunchiați de DNA, și a activului de partid, mai subțire ca altădată. Cât ai încerca să cauți explicații pentru o asemenea victorie nu poți să ocolești un mare adevăr, românii și-au luat revanșa față de tehnocrați și președintele Iohannis. Practic cei care l-au scos președinte pe Iohannis ca să nu dea toată puterea în mâna PSD în 2014, vă aduceți aminte ce spuneau vuvuzelele de presă ale Dreptei, au fost consecvenți cu principiul enunțat. E jale la organele de presă insolvente și care nu trăiesc din vânzări, e tristețe la PNL, dar românii nu au făcut decât să își ia țara înapoi.

De mai mulți ani autoritățile ne sugerează că a fi român e o rușine, până și DNA nu anchetează străini pentru că ar fi așa o specie de oameni intangibili, guvernanții aduși de la Bruxelles sunt de o nesimțire și o incompetență strigătoare la cer, în concluzie România nu mai este acasă nici pentru românii din țară ca să nu vorbim și de cei plecați. S-a ajuns până acolo încât un premier pe care nu îl recomanda nimic ca și activitate executivă-cu excepția zgomotelor propagandei lipsite de audiență-să dorească un mandat de patru ani în disprețul oricăror reguli democratice. Din fericire, votul l-a trimis ”acasă”-unde o fi aceasta-și putem din nou să sperăm că avem o șansă. Locatarii de la Cotroceni și Victoria sunt uluiți, România mai înseamnă și altceva decât propagandă iar lupta anticorupție făcută selectiv e aproape de sfârșit. Greu de crezut că Cioloș va fi anchetat pentru ”Cumințenia Pământului”, caz în care a făcut mult mai multe decât Ponta în cazul Blair, asta dacă chiar s-a întâmplat ceva, sau Alina Gorghiu va da cu subsemnatul pentru contractele cu statul, nimic mai mult sau mai puțin decât cazul Șova-Ponta. Ce încerc eu să spun este că procurorii vor trebui să facă mai mult în lupta anticorupție, Udrea sau Cocoș au fost doar niște pioni în România ultimilor ani, iar averea României să fie readusă în patrimoniul național. Iar dacă procurorii fac abuzuri sau nu recuperează prejudiciile de ce mai avem Justiție?

Majoritatea românilor speră că le va fi mai bine în următorii patru ani. Speranțe legitime, politicieni mai competenți, specialiști care să ia locul tehnocraților dar…. Din nefericire, Dreapta se agață de orice ar face rău României. După modelul Macovei și Tokos, într-o perioadă scurtă vom auzi iar vrute și nevrute în Europa pe seama României. Și totuși, românii din România vor o șansă aici, se încăpățânează să nu plece și mai și votează altfel decât vrea PPE-ul sau demisul ambasador american!

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s