Jurnal de vacanță

DSC00053Republica Macovei

Folosind anumite ”bâte” media, DNA poate transforma orice om din această țară care a avut o funcție într-un simplu infractor. De asta ar fi trebuit redefinit ”abuzul” și nu s-a mai făcut nimic pentru că nu se știe niciodată cine poate fi săltat cu duba. La acest moment ”un meniu” de 24 de ore poate fi servit oricui, ca să vorbim doar de cazurile Olguța Vasilescu și Gelu Diaconu, cei care au avut curajul să se lupte cu sistemul și și-au publicat rechizitoriul, deși când vorbești de drepturile unui om ar trebui să fie atenție maximă dar și transparență. Dacă procurorii nu au elucubrații în rechizitorii, doamna Kovesi ar trebui să iasă public și să mulțumească pentru efortul celor acuzați de a-și dovedi nevinovăția în spațiul public. În loc de asta sunt cereri pentru ”beciul domnesc”, adică pentru închiderea gurii, așa că judecați dumneavoastră!
Cetățenilor acestei țări li s-a inoculat ideea, care va mai ține o vreme sau nu, că procurorii din România au întotdeauna dreptate și cei luați au făcut cu siguranță ceva. Chiar dacă în majoritatea cazurilor e corectă aserțiunea, nu cumva în această degringoladă juridică și politică de tip Macovei am avut abuzuri de tip dacă judecătorul nu zice ce zice procurorul se trezește și el cu dosar. S-au mai văzut cazuri pe la Înalta Curte pe vremea Marinarului dar au fost coincidențe, zice-se! Cei din sistem spun că acolo a fost un moment dedicat care a marcat supremația procurorilor asupra judecătorilor.
Ce încerc să spun în acest spațiu este că transparența ar trebui să fie maximă mai ales în Justiție, dacă nu e, cine are ceva de ascuns? Cum cei aflați în malaxorul DNA pun totul pe masă sau dacă nu este așa DNA-ul poate interveni, singura concluzie ar putea fi total nefavorabilă Justiției de tip Macovei. Pentru că în România anului 2016 doar judecătorii și procurorii nu dau seamă pentru ce fac în activitatea lor și lucru este neconstituțional. punem pariu că nimeni nu va îndrăzni să vadă?

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s