Editorial în Vertical(nr 380, 31 iulie 2013)

Un an de chin cu Băsescu

EDITORIAL  IANUARIE 2013

EDITORIAL IANUARIE 2013

A trecut un an din momentul când majoritatea românilor l-a debarcat prin vot, din nefericire fără urmări practice, pe Traian Băsescu de la conducerea ţării. Acesta a reuşit să se menţină graţie complicităţii unor structuri ale statului, unde Curtea Constituţională nu a fost decât vârful aisbergului, şi mai ales dictatului străinătăţii. Nu întâmplător, sintagma „guvernator” lansată în ultimul an a prins atât de bine la public.
Dar evenimentele de acum un an sunt deja istorie şi măcar una din lecţii a fost învăţată, aceea de a nu relua, pentru a treia oară, măsura suspendării. A trecut un an, va mai trece unul şi vom scăpa de reprezentantul celei mai negre perioade din istoria noastră recentă. Traian Băsescu, altfel cel mai capabil om politic din România după un Ion Iliescu, ca un exemplu, a patronat o perioadă în care românii nu au mai contat. De la votul din 2009 care rămâne cu enigmele lui şi până la tăierile salariale, statul propus de Băsescu şi acoliţii lui a produs uriaşa revoltă din anul 2012. Şi totuşi, nu a fost deajuns! Complicitatea liderilor USL a fost suficientă ca preşedintele-jucător să depăşească momentul de cumpănă şi acum să încerce să joace iar în liga mare a politicii.
Românii nu par impresionaţi de zbaterile băsesciene şi nu cred că Mişcarea Populară, noul proiect de suflet al preşedintelui, va aduna mai multe voturi decât un PDL unit. Problema este că acest eveniment nu trebuia să se întâmple, cetăţeanul Traian Băsescu trebuia izolat la Cotroceni şi nu relegitimat de coabitare. Cine a făcut acest gest va trebui să explice odată, şi pe bune, cine a dictat recalibrarea lui Băsescu şi readucerea lui în prim-plan. Bineînţeles, nici cei de afară nu au crezut vreodată că preşedintele demis al României este atât de jos în preferinţele românilor încât după un an să fie cel mult ignorat de electorat. Ba, s-a mai întâmplat ceva, oamenii încă îl mai folosesc pe post de maimuţă în pozele de familie.
Ultimul an a fost un an greu pentru români cu Traian Băsescu la Cotroceni, inclusiv pentru politicienii USL, urmează încă unul şi apoi fuga pe mare deşi la Chişinău nu este decât Nistru. Subliniem doar, Traian Băsescu este un politician terminat şi aşa va rămâne!

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s