Elevii de la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” la arhivele județene

În perioada 1-5 aprilie 2013, sute de elevi de la şcolile din Băleşti, Peştişani şi Târgu-Jiu au trecut pragul arhivelor gorjene într-o perioadă când această instituţie aniversează 140 de ani de la înfiinţare. Truditorii din arhive le-au arătat elevilor cum lucrează ei dar şi cele mai valoroase colecţii de documen

În ultimele zile ale săptămânii trecute, sediul Serviciului Judeţean Gorj al Arhivelor Naţionale a fost luat cu asalt de elevi  care, însoţiţi de regulă de profesorii de istorie, erau dornici să cunoască cât mai multe lucruri din trecut. În premieră în acest an, elevii au putut să scrie cu ajutorul specialiştilor în chirilică cu ajutorul tradiţionale pene de gâscă.
Profesorul Alexandru Bratu, directorul Serviciului Judeţean Gorj al Arhivelor Naţionale, ne-a declarat: “Mă bucur că am reuşit să stârnim un interes foarte mare printre elevi cu activitatea noastră şi cu documentele pe care le păstrăm. Elevi de toate vârstele, din Târgu-Jiu dar şi din localităţi rurale ca Băleşti şi Peştişani au venit la sediul nostru, au rămas ore întregi  între documente, au fost fascinaţi de scrierile vechi şi de cum arătau documentele de odinioară. Chiar dacă am mai avut şi în trecut asemenea vizite, anul acesta au avut o încărcătură specială pentru că e vorba de 140 de ani de existenţă a instituţiei noastre.”

DSC02230DSC02231DSC02243

Articol anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s