Editorial:

Atunci când fiecare negociază cu fiecare

 

Nu credem ca România să mai fi trecut printr-o situaţie ca cea prezentă după 1989 din punct de vedere politic. Cu o Opoziţie practic în stare de dizolvare, majoritatea aleşilor PDL şi PPDD se văd în barca USL, Puterea îşi face singură probleme prin neînţelegerile PSD-PNL. Dacă Victor Ponta şi Crin Antonescu ar putea juca într-o piesă în care pentru prima dată ar cădea victimă Traian Băsescu, în rest liberalii şi social-democraţii îşi dau „la gioale” pe bune şi cu mare simţ de răspundere.

Dinspre Cotroceni au tot apărut zvonuri că USL-ul se va destrăma iar toată lumea s-a obişnuit să ia aceste lucruri drept simple zvonuri doar că liberalii şi social-democraţii au început să creadă în destrămare. Mai exact, cu „ordin pe unitate”, PSD-ul se pregăteşte de guvernare cu UDMR-ul şi o părticică din PPDD, sau cel puţin asta se negociază prin diverse locuri din Bucureşti în prezent. Cine crede că liberalii stau cu mâna în sân se înşeală amarnic, chiar dacă există încă multe semne de întrebare, liberalii şi pedeliştii vor să se întâlnească într-un guvern alături de PPDD şi UDMR. Cum se va sfârşi totul? Poate că în această cheie ar trebui să citim ieşirile lui Traian Băsescu din ultimele zile, un om mult mai stăpân pe situaţie ca în urmă cu câteva săptămâni.

După Traian Băsescu, doar Victor Ponta pare să fie născut pentru meseria de politician. De aceea, „cearta” lui cu liderul liberal Crin Antonescu ar putea fi doar o manevră prin care liderul liberal se înscrie pe turnanta Cotroceniului fără scheleţii din dulapul guvernării. Credem că evenimentele din următoarele luni vor evolua în funcţie de agenda lui Victor Ponta, inclusiv Crin Antonescu va fi preşedintele tuturor românilor dacă vrea liderul PSD. Toate aceste manevre nu prea sunt înţelese de toţi românii şi poate aici va evolua reuşita sau nereuşita unuia dintre planuri, manevrele savante s-ar putea să-i lipsească de sprijinul electoratului pe artizanii actuali ai guvernării.

 

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s