Am avut dreptate! Ministrul Funeriu pe lângă lege

Ieri, 25 iunie 2012, ministrul interimar al Educaţiei a sesizat Inspecţia Muncii în legătură cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu. Funeriu, consilier prezidenţial nu are diplomă de Bacalaureat, iar „din punct de vedere al studiilor superioare, nu am găsit în arhiva Ministerului niciun document care să arate echivalarea studiilor”, a spus ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

În 6 iunie 2012, aşa cum se poate vedea pe acest blog dar şi pe pagina de facebook a subsemnatului, publicam următorul material din care reiau doar un fragment:

„ACCENTE Lovitura Funeriu asupra Sindicatelor a eşuat

            De câteva zile, ministrul interimar al Educaţiei-Liviu Marian Pop-este ţinta unor atacuri fără precedent venite mai ales dinspre presa „la Be”, ca să-l citez pe Mircea Badea. Atacurile nu sunt deloc întâmplătoare dar suferă de o problemă foarte importantă, sunt pe lângă subiect şi trădează o necunoaştere a subiectului. Când citeşti anumite articole sau vezi anumite ştiri  ai senzaţia că au fost scrise sau dictate de aceeaşi persoană, una cu o inteligenţă limitată ca cea a domnului Funeriu. Domnia sa a fost în tot mandatul robul unor şabloane cu Legea Educaţiei Naţionale şi ne-a lăsat moştenire o lege inaplicabilă la acest moment. Dar despre asta cu altă ocazie…

             Funeriu şi alţi câţiva scot spume în ultimele zile pe motivul că Ministerul Educaţiei a decis să reţină din nou cotizaţiile sindicale direct de pe statele de plată ale profesorilor membri de sindicat. Adică principala decizie a Popularilor din România, decimarea sindicatelor din Educaţie în urma unei operaţiuni demnă de o cauză mai bună, a căzut în mod lamentabil. Fosta Putere a decis în toamna trecută că în Educaţie avem sindicate cu peste 300 000 de membrii, oameni care s-ar fi putut opune la un moment dat „reformelor” măreţe ale PDL. Şi atunci, un ministru cu mintea odihnită, dar fără liceu, să fim clari în România trebuie echivalate studiile că aşa zice legea, a zis să luăm posibilitatea cadrelor didactice să îşi plătească cotizaţia sindicală pe stat. Nu contează că acest lucru nu se mai întâlnea în nici un alt sector bugetar, era o decizie marca Funeriu de care nu cred să fi fost străin preşedintele Traian Băsescu de vreme ce l-a luat la Cotroceni. Apropo, bănuim că este angajat ca şi consilier cu studii medii?….”

 

Mulţumesc domnului ministru Liviu Marian Pop pentru acest demers în favoarea legii!

 

 

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s