Sindicaliștii gorjeni din învățământ în miting la București

F.S.L.I. va picheta Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului zilnic, începând cu data de 15 noiembrie 2011, între orele: 11.00-14.00.

Joi 17 noiembrie 2011 la proteste  vor participa  și  20 membrii  ai U.S.L.I. GORJ.

          F.S.L.I. cere Guvernului României și Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului :

    ~ să își revizuiască atitudinea față de politica salarială și să nu înghețe salariile angajațiilor din sistemul public în 2012.

Reamintim opiniei publice faptul că în acest moment salariații din educație au de recuperat de la Statul  român 33,4%,  potrivit deciziilor obținute în instanță.

La acestea se mai adaugă alte 12 procente, bani nerecuperați din tăierea salariilor cu 25%, aplicată în luna iunie 2010.

Subliniem  încă o dată  că,  nerespectarea hotărârilor judecătorești irevocabile  privind  plata unor drepturi salariale, reprezintă un  abuz  fără precedent și  totodată  asistăm la încălcarea  drepturilor  consfințite  de Convenția  Europeană  a  Drepturilor  Omului. 
    ~ solicită deblocarea posturilor din unitățile de învățământ, ținând cont de lipsa acută de personal. 
    ~ solicită autorităților să rezolve o altă problemă cu care se confruntă învățământul  românesc : numărul  prea  mare de preșcolari/elevi la grupe/clase.              

Sunt  numeroase  situații în care o educatoare  este  nevoită  să se ocupe de 40 de copii, deși legea prevede un număr maxim de 20 de preșcolari, la grupă. 
   ~ cere Ministerului de resort respectarea  prevederilor  Legii  Educației Naționale, prin care educația  ar trebui să primească 6% din PIB,  începând cu 1 ianuarie 2012.
   ~  reclamă lipsa de dialog social din partea instituțiilor Statului român, prin care se dorește reducerea la tăcere a sindicatelor.

 

Președinte

Prof. Constantin Huică

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s