DOVADA HOȚIEI GUVERNULUI: Românii cumpără cauciucuri cu ”recomandare” într-o țară unde nu se impun cauciucurile de iarnă

Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Bosnia-Herţegovina, Slovenia, Suedia și Norvegia sunt singurele țări care condiționează circulația în anotimpul alb de cauciucuri de iarnă. Cum în România nu se întâlnește acest tip de climă, rezultă clar că e doar o japcă a guvernanților. Doar în România nu sunt acceptate anvelopele notate doar „Alpin”, „Winter” sau „Mountain” fără marcajul „M plus S”,potrivit Ministerului Transporturilor.

Românii sunt obligați să acționeze Guvernul în judecată și să se adreseze inclusiv instanțelor europene pentru abuzul de putere al Ministerului Transporturilor. Altfel, rămânem cu banii dați și ne punem viața în pericol prin folosirea cauciucurilor de iarnă la temperaturi de peste 7 grade Celsius. Cine și câți bani și-a însușit? Anvelopele denumite comercial „all seasons” sau 4S, ca şi cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate, dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă (M plus S, M. S., M&S), conform Directivei Consiliului 92/23/CE privind pneurile autovehiculelor şi ale remorcilor acestora, precum şi montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite CEE-ONU nr. 54″, au spus oficialii ministerului. Dacă un conducător auto a cheltuit cel puţin 1.000 de lei anul trecut pentru a achiziţiona un set de anvelope de iarnă, acesta este obligat, prin lege, de la 1 noiembrie 2011, să cumpere un alt set în cazul în care va rula pe un drum acoperit cu gheaţă, zăpadă sau polei. Un conducător auto trebuie să achiziţioneze anvelope omologate, în concordanţă cu cele înscrise de către RAR în cartea de identitate a vehiculului şi care poartă marcajul M plus S (sau M.S, sau M&S). De ce? Foarte simplu, altfel nu ies banii ”programați” pentru a fi scoși din buzunarele românilor. În acelaşi timp, RAR şi Ministerul Transporturilor nu recomandă anvelope de iarnă second-hand mai vechi de 4-5 ani sau la care înălţimea profilului lor este mai mică de 4 mm. Noua legislaţie a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 31 ianuarie din acest an., asigurându-se astfel o perioadă de timp de 9 luni pentru ca cei vizaţi de noua legislaţie să intre în conformitate. Statele europene care stabilesc obligativitatea generală de utilizare a anvelopelor de iarnă în anumite perioade calendaristice şi în funcţie de condiţiile meteorologice sunt Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Bosnia-Herţegovina, Slovenia. Două state au reguli chiar mai stricte, în sensul că utilizarea nu este condiţionată de condiţiile meteorologice: Suedia şi Norvegia. România nu ar avea ce căuta pe această listă. După ”tunurile” cu trusele medicale, cu cei mai scumpi carburanți din Europa, cu două taxe de drum etc, etc, etc, acum ni se dă în cap cu cauciucurile.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s